Alla inlägg den 30 september 2010

Av nya-huset - 30 september 2010 00:03

Nu är alla fönster på västra gaveln på plats.

 

Ja egentligen är alla fönster på huset utom badrum+tvättstuga på plats nu. Men dessa sista tre fönster blev faktiskt levererade i torsdags, så det finns hopp även där. Tyvärr fick vi tre högerhängda men har beställt två vänsterhängda och ett högerhängt.   


Nu tar vi knappast smällen av ytterligare 6 veckors leveranstid utan vi får mer kolla vilken kompensation vi kan erhålla på annat vis (pris ...).


Sen har jag rivit och byggt om lite byggställning för att kunna korsregla, isolera och sätta vindväv på näst sista biten av huset.

   

Förutom vindväven var det ju lite snickerijobb också. Regla upp någon form av vägg där det indragna fasadlivet vid badrummet börjar t.ex

(Jag har ingen bra bild, det var för stark sol så bilden blev skit)

Och fästa alla golvåsar

  (Lite enkelt med spikplåtsvinkel, men det ska vara med rätt avstånd till båda takstolarna, dvs 55,5 cm och rak golvås och slutligen i perfekt anliggning mot hammarbandet, annars misstänker jag att man lätt kan få knirr i golvet)


Jag utlyste en arbetshelg, för de som var intresserade. Roligt nog var den ende deltagaren den som bor längst härifrån. Peter kom, drygt 90 mil hemmifrån.   

Vi gjorde inte så många knop, pratade nog mest då vi träffas så sällan.   

Men bl.a fick vi upp förstärkningarna som ska sitta på takstolarna, väääldigt bra att vara två där.

 

En bild i lite konstig vinkel, jag har ringat in två av förstärkningarna, annars går det nog inte att förstå.

Om jag bara får i lite mer ankarspik i takstolarna är dom nu snart monterade helt enligt takstolsfabrikens anvisningar och Kvalitetsansvarige (dvs jag) kan sova gott.

Ovido - Quiz & Flashcards