Alla inlägg den 6 augusti 2010

Av nya-huset - 6 augusti 2010 20:33

För nu har 3 ytterväggar fått sin vattentäta vindväv.

 

Bakom vindväven är det isolerat med 45 mm isolering i en korslagt regelverk.

Detta gör man alltså för att bryta köldbryggan som träet utgör, men det ger också ett bra underlag för den liggande spikregeln som sen den stående panelen kommer spikas i.

 

På tal om panel så kom det ett par ton Elinge-panel idag (ca 1,4 kilometer panel), det ska om alla uträkningar stämmer räcka till hela huset.

Så nu måste färg snarast anskaffas så panelen kan bli målad innan uppsättningen.


Om nu någon tyckte 1,4 kilometer träpanel lät mycket så är det ändock rätt normala mängder. Hittils har det gått åt 45mm x 195mm regel till stommen ca 400 meter, 45x45 mm ca 600 meter, råspont till taket 1,8 kilometer osv osv.

Idag fick jag även första lagret isolering (av två) till taket och förundrades över vilken otrolig mängd det är. Sen ska vi alltså stoppa in ytterligare 3-4 gånger så mycket isolering förutom det som ligger på uppfarten nu. Kommer det bli någon boyta kvar måntro?   


Sen kan det riktas varma tack till Mormor och Margareta som ställt upp väldigt förnämligt som barnvakter så det blivit lite jobb gjort.

Dessutom har Margareta också hjälpt till helt handgripligt med vindväven och spikreglarna till västra gaveln. Det är oerhört tacksamt med en 3'e hand vid sådana här moment.

Ovido - Quiz & Flashcards