Alla inlägg den 29 augusti 2010

Av nya-huset - 29 augusti 2010 22:22

Så några bilder på framstegen blir det inte.


Men färgen är blandad nu, och några tiotal fasadpanelbräder är målade.


Båda fönstren på östra gavelns övervåning är nu monterade, och lite bleck började vikas idag. Men brist på bleckskruv gjorde att montage får vänta.

Kul förresten, vi köpte 4 st beggade fönster till OV, jag såg noga till att få två st vänsterhängda och två höger (han hade ett stort parti fönster).

Nu har jag upptäckt att jag fick 4 st vänsterhänga karmar, så två fönster hänger upp och ned, dvs handtagen går åt fel håll och en aluminiumlist sitter på olika ställen på de olika fönstren.

Idioterna har alltså blandat ihop bågar och karmar hejvillt,


Näväl, det verkar inte bli något jättestort jobb att hänga om karmarna, dvs flytta gångjärnen till andra sidan samt borra/fräsa för låset till andra sidan, på två karmar. OK lite trist, det går väl en arbetsdag där ...


Östra fasaden är dessutom nu isolerad med 45mm isolering och har vindväv ända upp till nocken nu, lite jobb med blecken och fönstersmygarna bara så kan den nymålade panelen spikas på plats.


Vattenförsörjningen har också fixats till lite, nu sitter vattenmätarkonsollen på plats (kommunen kan nu komma och sätta dit en mätare och börja ta betalt ), kallt rinnande vatten finns från och med igår i friggeboden och slangen med kran längst ut som tidigare stack ut genom väggen vid tvättstugan är numera borta, vilket gör att den väggen nu går att bygga igen.

Ovido - Quiz & Flashcards